XVIIDen här veckan har vi haft vår första riktiga övning inför BATen - en slags talangjakt på St Do. Kan nog bli bra det får vi hoppas. Här ovan kan ni se en video som jag hittade hos Isabella från förra året, där kan ni också få en ganska bra bild på hur det ser ut inne på St Do.

Annars har jag hunnit med friluftsdag i St Germain en Laye vilket också innebar en tur till den svenska affären där. Ostbågar och Marabou - jag mår så bra. Under kvällen umgicks jag med värdis och hans vänner. Vi drack öl, åt kaka och chillade. Lyckades till och med få dem att skratta en gång, det kan annars vara riktigt svårt det här med språkbarriärer..

Idag har jag spenderat ett par timmar i Marais, ett otroligt mysigt område som jag märkt nu att jag har så mycket kvar att upptäcka av. Lär bli en tripp dit i veckan.. Hoppas allt är fint med er. Bisous!

XVI


Omöjligt att få fram på bild hur vacker det var här, men ni kan ju tänka er.

Det börjar bli riktigt kyligt här nere nu, börjar på jack-panik men det gör inte så mycket. Tills jag hittat den perfekta vinterjackan trivs jag gott i stora koftor, halsdukar och raggsockar. Solen skiner och det är faktiskt alldeles utmärkt höstväder. La ville est très jolie.

Igår började vi vår arrondissement-tur. Vi körde rakt på 20de och ska arbeta oss nedåt var det tänkt. Idag ska jag leta mig mot Meddan för lite möte, plugg och mys. Later skaters.

LET ME FUCK THE WORLD OFF JUST FOR YOU, LET ME DO THAT FOR YOU


Dagen började i katastrof. Stängde av alarmet i sömnen och vaknade av att min värdis var uppe. Tänkte halvt sovandes att det var lite konstigt att någon var uppe före mig, jag är alltid först när jag börjar åtta. Då slog det mig. Klockan var 45 minuter mer än vad den borde ha varit. Men bara att rusa upp, slänga i mig en macka och springa iväg till tåget. And i made it.

Dagen fortsatte med två timmar biologiprov innan jag tog mig an ett prov i samhällsekonomi. Fick fel kaffe på Starbucks och det började spöregna. Sedan vände det. Vågade mig på att säga att jag fick fel kaffe och insåg att jag fått en storlek större än vad jag betalat för. Värt! Hade en urmysig fika med Isabella där vi pratade om allt mellan framtidsplaner, vad vi saknar av Sverige och fattigdom. Kom hem och hittade ett paket från mamma innehållandes knäckebröd och Marabou. Blev så lycklig att jag gjorde tre FFK-uppsatser och ett papper bara sådär. Lyssnar på bra musik och ler.
Livet är bra just nu.


XIV


På bilden skådar ni pluggfika när den är som bäst, även om jag kanske inte riktigt pluggade så mycket som jag borde.. Just nu skulle jag behöva någon som kan förklara stagflation och osmos för mig. Två helt skilda världar (samhäll och biologi) men precis vad som tas upp den här veckan.

Annars är jag nöjd och glad. Fått mat i magen och dagen till ära serverades en av mina franska favoriter. Mycket gott! Nu ska jag återgå till mina böcker innan jag hoppar i säng, lär uppstå på bloggen igen så fort ruschen är över (aka torsdag). Bisous!

XIII


Igår tog jag först en liten shoppingrunda med ett gäng vänner innan jag åkte hem och gjorode mig redo för kvällen. Middag på ett mexikanskt ställe och gud vad jag har saknat allt vad tacos heter. Nöjd tjej! Slutade kvällen på ett himla trevlit ställe vid Bastille, lite spårat, lite franskt men framförallt riktigt trevligt. Massa pussar till er. Love.

XIIEn perfekt blandning av Jay-Z och Coldplay, ett mysigt café, en snygg kaffekille, lite lätt plugg, en trevlig vän, en bra tidning, en god cappuccino, en youghurtglass och ett leende. Lägg till en dos Paris, lite höstluft och mysiga halsdukar så har ni receptet på en perfekt eftermiddag. Precis så har jag spenderat dagens, på allra bästa sätt.
 Avec l'amour, a.

XI
Maskinens nya // Helt klart dagens bästa.

XI vackra St-Germain-Des-Près

Idag har jag brunchat med en himla fin barndomsvän som för tillfället är bosatt i Lille i norra Frankrike. Hon spenderade helgen i Paris så det var ett utmärkt tillfälle att träffas och catch up, prata ut och för att få se ett välbekant ansikte. Det har blivit höst i Paris nu, bara sådär. På ett par dagar sjönk temperaturen från 30 till 15 som lägst. Men det är himla mysigt, om man bortser från duggregnet som ständigt tycks förstöra mina bra hårdagar.

För övrigt vill jag tacka för alla fina kommentarer och så lovar jag att försöka svara på era frågor så fort jag kan. Många finns dessutom här. Lots of love.

MAN VET ATT MAN ÄR I FRANKRIKE NÄR... II


- man kindpussas dagligen
- det rinner vin över hela benen
- man äter ost varje morgon och varje lunch (minst)
- man seriöst börjar överväga att köpa en kickbike

VIII


Gårdagen spenderades på bästa sätt: en favorit i repris med middag/picknick vid eiffeltornet innan vi mötte upp ett gäng trevliga fransoser. Åkte till ett ställe vid hôtel des invalides och landade så småningom i Versailles för lite sömn. Nu bör jag verkligen ta tag i högen av böcker som finns på mitt skrivbord, men det känns tyvärr inte så lockande.. Men the sooner the better som man brukar säga. Vi hörs!

VII


Hettan i Paris är helt otroligt. Och idag kan jag sanningsenligt säga att jag går i shorts i oktober. Och jag älskar det! Igår turistade vi på Seine och hänge vid Sacre-coeur. Jag åt en väldigt äcklig (och dyr!) sallad, myste, drack vin och skvallrade tillsammans med ett gäng tjejer inför vad som kanske kan vara frankrikes vackraste vy (googla sacre-coeur view). Med hela Paris framför ens fötter (bokstavligen) finns det inte mycket mer att begära!

RSS 2.0